6W model van Ferrell - Zo stel je de juiste vragen voor je afnemersanalyse (2024)

  • info@scriptium.nl

Volg ons:

Trustpilot

  • 6W model van Ferrell - Zo stel je de juiste vragen voor je afnemersanalyse (2)Scriptium
  • Posted on 29 November 2022
  • Geen reacties

6W model van Ferrell

Ben jij al bekend met het 6W model van Ferrell? Dit model wordt gebruikt als onderdeel van de afnemersanalyse. Wanneer je de externe organisatie van een bedrijf gaat analyseren, is het belangrijk om te begrijpen voor wie de organisatie waar je afstudeert producten en diensten ontwikkelt. Dit kun je begrijpen door middel van een afnemersanalyse. Deze analyse is onderdeel van de ABCD-analyse: afnemersanalyse, bedrijfstakanalyse, concurrentieanalyse en distributieanalyse. De ABCD-analyse geeft je inzichten voor de SWOT-analyse. Wil je meer weten over het 6W model van Ferrell? Lees dan verder. In dit artikel gaan we hier dieper op in en geven we tips hoe je dit model kunt gebruiken in je scriptie.

Waarvoor gebruik je het 6W model?

Met het 6W model, dat onderdeel is van de afnemersanalyse, kun je in kaart brengen voor wie een organisatie haar diensten en producten maakt. Ook kun je scherp krijgen wat deze afnemers willen met de producten en diensten. Wanneer je inzicht hebt in de wensen en behoeften, krijg je zicht op de klanten of potentiële afnemers van een organisatie. Met deze inzichten kun je bepalen of het aanbod van de organisatie aansluit bij waar de afnemers behoefte aan hebben. Je komt dan te weten of een dienst, product of propositie geoptimaliseerd moet worden of niet. Het 6W model kun je gebruiken wanneer je een marketinganalyse of probleemanalyse uitvoert, of om je opdrachtgever te ondervragen om achter het probleem van de organisatie te komen.

Scriptie nakijken

Hoe gebruik je het 6W model?

Het 6W model bestaat uit zes vragen die je doorloopt:

  • Wie

  • Wat

  • Waar

  • Wanneer

  • Waarom (1)

  • Waarom (2)

De laatste, de waarom-vraag, komt twee keer voor in het 6W model. Deze laatste vraag is essentieel, omdat het je inzicht geeft in het probleem dat je wilt oplossen met je marketingplan. Het kan voorkomen dat je opdrachtgever niet direct deze vraag kan beantwoorden. Daarom kun je twee keer de waarom-vraag stellen: waarom kopen potentiële klanten jouw product of dienst? Waarom kopen potentiële klanten het niét? Uit de antwoorden op deze vragen kun je waardevolle inzichten halen.

Welke vragen kun je stellen met het 6W model?

We hebben voorbeelden gegeven van welke vragen je kunt stellen met Waarom, maar nog niet van de andere vragen.

Laten we beginnen met de wie-vraag. Deze vraag kun je gebruiken om erachter te komen wie de potentiële afnemers zijn. De vraag kan zo simpel zijn als ‘Wie zijn de huidige en toekomstige afnemers?’.

Wat

Bij de wat-vraag kun je inzicht krijgen in de waardepropositie van de organisatie. Je kunt hier een vraag stellen als ‘Wat doen huidige en toekomstige afnemers met het product en/of de dienst?’

Waar

De volgende vraag, de waar-vraag, is belangrijk om te weten te komen hoe klanten bij de organisatie van je opdrachtgever komen. ‘Waar kopen afnemers jouw product of dienst?’ is een vraag die je kunt stellen.

Wanneer

Met de wanneer-vraag kun je erachter komen wanneer afnemers het product of de dienst aanschaffen. Is het via hun mobiel tijdens de koffiepauze, op de laptop in de avond bij een goed glas wijn, of op een tablet in de ochtend tijdens het ontbijt? Daar kun je achter komen met deze vraag.

Scriptiebegeleiding

Hoe voer ik de afnemersanalyse uit?

Het 6W model is ideaal om de huidige en potentiële afnemers van een organisatie scherp te krijgen. Door goed door te vragen, krijg je inzicht in waarom het de organisatie niet lukt om een product of dienst te verkopen aan afnemers. Dit model kun je zien als een combinatie van de nodige deskresearch, interne gesprekken die je voert en gesprekken met de klanten. Het doel is om een duidelijk beeld te schetsen van wie de afnemers zijn, wat hun wensen en behoeften zijn, wat de organisatie doet om hierop in te spelen én waar kansen liggen.

Het 6W model is zeer waardevol om inzicht te krijgen in waar de organisatie nu staat en waar het naartoe kan. Deze methode kan de sleutel tot succes zijn om het probleem te vinden en op te lossen. De methode kan ervoor zorgen dat je een scriptie schrijft waar jouw organisatie echt wat aan heeft.

Meer hulp nodig? Scriptium staat voor je klaar

Loop je tegen problemen aan tijdens het schrijven van je scriptie? Scriptium kan je helpen om je eindwerk foutloos in te leveren. Onze professionele begeleiders staan 24/7 voor je klaar om je scriptie naar een hoger niveau te tillen. Heb je je scriptie of verslag al af? Schakel dan één van onze correctoren in om je tekst na te laten kijken op taal en zinsstructuur . Wil je liever je scriptie laten nakijken op inhoud? Ook daarvoor ben je bij Scriptium aan het juiste adres. Neem vandaag nog contact met ons op, en we helpen je meteen!

Contact met Scriptium

Aniek is contentschrijver bij Scriptium. Ze studeerde Crossmediale Communicatie aan Hogeschool Rotterdam en heeft inmiddels al enige ervaring in de wereld van marketing en communicatie. Haar passie ligt bij het schrijven en creëren van content dat er toe doet.

6W model van Ferrell - Zo stel je de juiste vragen voor je afnemersanalyse (3)

Scriptium

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Profielkeuze maken in 3 havo of vwo – Alle info over de profielen op een rij
DESTEP analyse maken – Voorbeelden van macro-economische factoren

Related Posts

Probleemanalyse scriptie-onderzoek – hoe pak je het aan?

  • Posted on 14 February 2022
  • Probleemstelling formuleren – Een goede basis voor jouw onderzoek

  • Posted on 24 April 2018
  • Marktsegmentatie van de doelgroep – Zo pas je het toe in je scriptie

  • Posted on 14 June 2023
  • Laat een reactie achter

    Je hebt al gestemd op dit artikel. Bedankt :-)

    Wat vind jij van dit artikel?

    0 0

    6W model van Ferrell - Zo stel je de juiste vragen voor je afnemersanalyse (2024)

    FAQs

    6W model van Ferrell - Zo stel je de juiste vragen voor je afnemersanalyse? ›

    Het 5w- of 6w-model van Ferrell is een methode om meer inzicht te krijgen in het gedrag en de wensen van klanten. Door de 5 w's (wie, wat, waar, wanneer en waarom) mee te nemen in je marktonderzoek, voer je een gedegen afnemersanalyse uit. De uitkomsten kunnen eventueel ook dienen als input van je SWOT-analyse.

    Wat zijn de 6 W's van Ferrel? ›

    • Geografische segmentatie. De markt geografisch segmenteren kan op verschillende manieren. ...
    • Sociaal-economische segmentatie. Bij een sociaal-economische segmentatie vormen kenmerken als inkomen, beroep of opleidingsniveau de basis voor de segmentatie. ...
    • Demografische segmentatie. ...
    • Psychografische segmentatie. ...
    • Gedragssegmentatie.

    Wat staat er in de Afnemersanalyse? ›

    Bij de afnemersanalyse wordt een gedeelte van de externe omgeving geanalyseerd, namelijk de afnemers. Het doel is om uiteindelijk achter de wensen en/of behoeften te komen van de verschillende afnemers van de organisatie.

    Welke afnemers zijn er? ›

    Afnemers zijn toeleveranciers, partners, handelaars en consumenten. De consument, of eindgebruiker, staat centraal in de meeste commerciële organisaties.

    Wat wordt bedoeld met de 6 W's? ›

    Happy family in living room.

    Wat zijn de 6 W's van Verhoeven? ›

    Een hulpmiddel om een duidelijke aanleiding te schrijven zijn de 6 W-vragen van Verhoeven (2018).
    • Wat is het probleem?
    • Wie heeft het probleem? ( ...
    • Wanneer is het probleem ontstaan? ( ...
    • Waarom is het een probleem? ( ...
    • Waar doet het probleem zich voor? ( ...
    • Waardoor is het probleem ontstaan? (
    Oct 13, 2021

    Wat zijn de 6 W's op schrift? ›

    Voor degenen onder u die niet bekend zijn met de zes W's: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe, en ze zijn essentieel voor het verzamelen van informatie en het oplossen van problemen.

    Wat zijn de zes onderzoeksvragen? ›

    door IAF-beheerder voor IAF-bibliotheek. Een vraagmethode voor het genereren, verklaren en onderzoeken van ideeën .

    Wat zijn de afnemers? ›

    Beschrijving: De persoon of organisatie die een dienst in ontvangst neemt. Dit kan een burger, een (medewerker van een) bedrijf of instelling dan wel een collega binnen de eigen of een andere organisatie zijn.

    Wat zijn afnemersgroepen? ›

    Onder afnemers worden meerdere groepen verstaan, namelijk toeleveranciers, handelaars en consumenten. De afnemer staat steeds vaker centraal en dit zorgt ervoor dat het nodig is om precies te weten hoe de afnemer denkt. Hiervoor is het weer nodig om te weten wie de afnemers zijn, en wie niet.

    Welk model voor interne analyse? ›

    Modellen die je inzet bij de interne analyse
    • Het 7S-model van McKinsey. ...
    • Porter's Value Chain. ...
    • Business Model Canvas. ...
    • De Marketingmix. ...
    • Een persona helpt je gerichter schrijven. ...
    • Het Golden Circle Model helpt jou groeien.
    Jul 20, 2020

    Wat is het 5 krachten model van Porter? ›

    Het vijfkrachtenmodel is een strategisch model dat uitgaat van vijf krachten die de aantrekkelijkheid van een markt bepalen. Door het model uit te werken kan er een inschatting gemaakt worden over de relatieve aantrekkelijkheid van een bedrijfstak. Hierop kan de strategie van een organisatie afgestemd worden.

    Wat is macht van afnemers? ›

    Macht van de afnemers

    Je gaat kijken hoeveel macht zij hebben op het bedrijf. Zij hebben bijvoorbeeld een sterke (onderhandelingspositie)positie wanneer ze gemakkelijk kunnen overstappen. Deze sterke positie stijgt wanneer zij bijvoorbeeld ook niet afhankelijk zijn van het bedrijf.

    Wat zijn de vier belangrijkste soorten klanten? ›

    Hoewel er geen one-size-fits-all benadering is voor de omgang met klanten en niemand ooit in een keurig hokje past, zijn er over het algemeen vier verschillende soorten klanten: analytisch, expressief, beminnelijk en direct .

    Wat zijn de 6 organisatie momenten? ›

    1. De zes fasen van projectmanagement
    • Initiatiefase.
    • Definitiefase.
    • Ontwerpfase.
    • Voorbereidingsfase.
    • Realisatiefase.
    • Nazorgfase.

    Wat is de 5W methode? ›

    Het 5w- of 6w-model van Ferrell is een methode om meer inzicht te krijgen in het gedrag en de wensen van klanten. Door de 5 w's (wie, wat, waar, wanneer en waarom) mee te nemen in je marktonderzoek, voer je een gedegen afnemersanalyse uit.

    Waar staan de 5 W's voor? ›

    Een journalist probeert altijd een zo volledig mogelijk verhaal te vertellen. Daarvoor wordt in de journalistiek een ezelsbruggetje gebruikt: de 5W1H-methode. Ze geven antwoord op de vragen: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe.

    Wat zijn w's? ›

    De term 5W's is een marketingterm die betrekking heeft op een probleemanalyse tool. De vijf letters W staan voor Wie, Wat, Wanneer, Waar en Waarom. In veel gevallen worden er twee H's aan deze methode toegevoegd. Deze twee letters H staan voor Hoe en Hoeveel.

    Top Articles
    Stpeach Telegram
    8 Helpful Funeral Announcement Templates
    Csuf Mail
    Amazon Ups Drop Off Locations Near Me
    The Ports of Karpathos: Karpathos (Pigadia) and Diafani | Greeka
    Www.craigslist.com Springfield Mo
    iPad 10 vs. iPad Air Buyer's Guide: Is the $250 Difference Worth It?
    The Land Book 9 Release Date 2023
    Update | Een maand afvallen met NBFM (+ recept & snacktips!) - Mama's Meisje
    Hydro Quebec Power Outage Map
    Stanley Steemer Medford Oregon
    Peraton Sso
    El Puerto Harrisonville Mo Menu
    Gas Station Drive Thru Car Wash Near Me
    Fk Jones Obituary
    Craigslist Manhattan Ks Personals
    Fgo Spirit Root
    Sky Park Stl Coupon
    Lucio Surf Code
    H. P. Lovecraft - Deutsche Lovecraft Gesellschaft
    Irish DNA | Irish Origenes: Use your DNA to rediscover your Irish origin
    Vineland Daily Journal Obits
    Tcu Jaggaer
    Kristian Andersen | Scripps Research
    Louisiana Funeral Services and Crematory | Broussard, Louisiana
    A 100% Honest Review of M. Gemi Shoes — The Laurie Loo
    Course schedule | Fall 2022 | Office of the Registrar
    Uhauldealer.com Login Page
    Southland Goldendoodles
    The Bold And The Beautiful Soap Hub
    N33.Ultipro
    The Flash 2023 1080P Cam X264-Will1869
    Gracex Rayne
    Guardians Of The Galaxy Holiday Special Putlocker
    Rimworld Prison Break
    Jbz Inlog
    What Auto Parts Stores Are Open
    7UP artikelen kopen? Alle artikelen online
    Arcadian Crossword Puzzles
    Finastra Gfx
    Los Alamos Beach in Torremolinos: A Perfect Mediterranean Escape - Mama Málaga
    Lubbock, Texas hotels, motels: rates, availability
    Bianca Censo
    Optum Director Salary
    Sam's Club Gas Price Mechanicsburg Pa
    Nz Herald Obituary Notices
    Everything 2023's 'The Little Mermaid' Changes From the Original Disney Classic
    Claudy Jongstra on LinkedIn: Tonight at 7 PM opens NAP+, a new, refreshing and enriching addition to…
    Accuradio Unblocked
    La Monja 2 Pelicula Completa Tokyvideo
    Florida-Texas A&M: What You Need to Know - Florida Gators
    Schematic Calamity
    Latest Posts
    Article information

    Author: Neely Ledner

    Last Updated:

    Views: 6123

    Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

    Reviews: 81% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Neely Ledner

    Birthday: 1998-06-09

    Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

    Phone: +2433516856029

    Job: Central Legal Facilitator

    Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

    Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.